Sådan kan du sende filer fra Google Drev

Sådan kan du sende filer fra Google Drev
TransferXL

Kontrollerer Google vores internetliv? Det skulle man næsten tro, for alt, hvad du behøver til mange ting, er din egen Google-konto. Du kan bruge den til at administrere alle mulige tjenester som GMail, YouTube, Docs, Calendar og Google Drive. Og især Google Drev er en praktisk løsning, når det gælder om at sende filer og dele dem med andre. I det følgende forklarer vi, hvad Google Drev egentlig er, hvordan det fungerer, hvordan du kan sende filer fra Google Drev, og hvilke andre alternative muligheder du har.

Afsendelse af filer fra Google Drev

Hvad er Google Drev?

Google Drev er en såkaldt filhostingtjeneste, også kendt som en skytjeneste. Udbyderen stiller lagerplads (skyen) til rådighed på sine egne servere, så man kan uploade filer, f.eks. for at lave sikkerhedskopier eller for at rydde hukommelsen på sin mobiltelefon eller pc eller for at sende filer fra Google Drev og dele dem med andre.

Op til 15 GB lagerplads er gratis til rådighed for brugeren. Denne lagerplads bruges dog også af GMail. Hvis man vil sende særligt store filer, er Google Drev derfor ikke nødvendigvis velegnet – i hvert fald ikke i den gratis version. Ekstra lagerplads på op til 30 TB kan tilkøbes mod betaling. Du kan ikke kun få adgang til Google Drev med en pc, men også med macOS-, Windows- og Linux-klienter. Hvis programmet skal bruges via Android eller iOS, er det muligt via en separat app.

Google Drev: upload af filer

Du kan få adgang til Google Drive-skyen via internettet eller via appen til mobiltelefonen. I selve programmet behøver du kun et par enkle trin for at uploade filer:

  1. Klik på det farverige plus i øverste venstre hjørne (der står “new” ved siden af). Et separat vindue åbnes.
  2. Her kan du nu vælge “Upload fil” eller “Upload mappe“.
  3. Vælg de filer eller mapper, du vil uploade til din slutenhed, og bekræft din indtastning.

Alle valgte filer eller mapper er nu uploadet til skyen, hvor de er tilgængelige med det samme.

Google Drev: Afsendelse af filer

Alle de filer, du har uploadet, vises nu i din mappe. Hvis du nu gerne vil gøre dem tilgængelige for andre, kan du sende filerne direkte fra Google Drev. Du har to muligheder for dette:

  1. Du kan dele filerne med andre personer, som også har en Google-konto og derfor kan få adgang til dem via deres konto.
  2. Du genererer et link, som du sender til modtageren. Modtageren skal også have sin egen Google-konto for at få adgang til filerne.

Du kan også tildele yderligere rettigheder. Du kan f.eks. indstille, at alle, der har linket, kan se, redigere eller kommentere filerne.

At sende filer fra Google Drev – men hvordan?

Åbn “Mit lager” i Google Drev. Du vil se alle de filer og mapper, du har uploadet. Højreklik nu på den fil, du gerne vil sende. Der åbnes et vindue, hvor du kan vælge menupunktet “Hent link til deling”. Nu skal du bare redigere “Share settings” ved at klikke på det, og et nyt vindue åbnes.

Øverst har du nu mulighed for at redigere linkdelingen, kopiere linket til udklipsholderen eller indtaste modtagernes navne eller e-mailadresser direkte. Hvis du vil sende linket direkte via e-mail, skal modtageren også have sin egen Google-konto. Alternativt kan du kopiere linket og videresende det i en separat e-mail eller f.eks. via WhatsApp.

TransferXL – Alternativet til Google Drev

Cloud-tjenester har generelt et par ting til fælles: Du skal bruge programmet eller appen og en konto for at kunne bruge dem. Den person, der skal modtage filerne, skal også have en konto for at få adgang til dem. Sådan er det ikke med TransferXL. Denne tjeneste kan derfor ses som et reelt alternativ til Google Drev.

Alt, hvad du behøver for at bruge TransferXL, er en internetforbindelse. Besøg hjemmesiden og upload dine filer eller mapper direkte på hjemmesiden. Du modtager derefter et link, som du kan dele. Ingen app, ingen konto og en lagerplads på op til 5 GB – det er imponerende. Hvis du vil sende op til 200 GB, kan du også tegne et abonnement hos TransferXL.


De vigtigste spørgsmål og svar om Google Drev

Hvilke forudsætninger skal jeg have for at bruge Google Drev?

Du skal altid have din egen Google-konto, ellers kan du ikke bruge tjenesten. Modtageren af data skal også have en sådan konto.

Hvordan kan jeg uploade filer til Google Drev?

Relativt enkelt ved at vælge de relevante filer i Google Drev-grænsefladen. De skal selvfølgelig være tilgængelige på din slutenhed.

Hvor meget lagerplads har jeg med Google Drev?

Google Drev giver en gratis lagerplads på 15 GB, som også bruges af GMail. Udvidelser er tilgængelige mod betaling.

Hvordan kan jeg sende filer fra Google Drev?

Du kan sende filer og mapper ved at klikke på dem, tildele de relevante delingsrettigheder og generere et link. Du kan derefter give det videre eller sende det direkte via e-mail. Alle, der har dette link, kan nu se, kommentere eller redigere dine filer.

Er der et alternativ til Google Drev?

TransferXL fungerer på samme måde som Google Drev. Også her uploades filer og mapper til eksterne servere. Forskellen er dog, at du ikke behøver et separat program eller en konto til filmængder på op til 5 GB. Du uploader blot dataene online på hjemmesiden fra en hvilken som helst enhed og fra hvor som helst i verden. Takket være de mange servere er overførslen klaret i løbet af få sekunder. End-to-end-kryptering sikrer, at alt er helt sikkert, og at kun den person, der har linket og en adgangskode, som du har genereret, kan få adgang til filerne.