Send filer via WhatsApp – størrelsen er afgørende

Send filer via WhatsApp – størrelsen er afgørende
TransferXL

WhatsApp er en gratis instant messenger, der oprindeligt primært blev brugt som et alternativ til betalte sms’er. Men nu bruges det ikke kun til at sende tekstbeskeder, men også mange filer. Fotos, videoer, lydfiler og dokumenter kan sendes til modtagere hurtigt og gratis. WhatsApp bruges mest på mobiltelefoner, men det er nu også muligt at installere det på en computer. Hvis du vil sende filer via WhatsApp, spiller størrelsen en vigtig rolle – for her er der grænser.

Afsendelse af store filer via WhatsApp

Hvordan kan jeg sende filer via WhatsApp?

Ifølge Statista har WhatsApp omkring 1,5 milliarder brugere på verdensplan, hvoraf der sendes omkring 60 milliarder beskeder hver dag. Der er også 4,5 milliarder fotos og omkring en milliard videoer. Da WhatsApp tillader alle filformater, er afsendelsen af dokumenter, tekstfiler, PDF‘ er og meget mere fortsat med at stige . Måske bruger du allerede det hele, eller måske har du kun sendt tekstbeskeder og en enkelt smiley indtil videre. Måske vil du også gerne sende filer via WhatsApp. Håndteringen er meget enkel:

  1. Åbn WhatsApp, og vælg den relevante kontakt.
  2. I beskedfeltet ser du en lille grå papirklips til højre. Hvis du trykker på den, åbnes et felt, der viser dig alt, hvad der er muligt. Du kan ikke kun sende fotos fra dit galleri, men også optage dem direkte med kameraet. Videoer er også mulige. Du kan også sende kontakter, dele din placering eller sende dokumenter.
  3. Klik på Dokumenter, så kommer der en liste over filerne på din mobiltelefon.
  4. Nu skal du blot vælge den relevante fil, skrive en besked, hvis det er nødvendigt, og sende som normalt.

Hvilke filstørrelser kan sendes via WhatsApp?

Der findes desværre ingen standardiserede regler for WhatsApp. Det afhænger af, hvilken enhed du sender fra. Der er dog en filstørrelse, som ofte cirkulerer online: 16 MB. Denne størrelse gælder dog kun for videoer og kun for dem, der er optaget direkte via WhatsApp. Hvis du også vil sende filer via WhatsApp, afhænger størrelsen af slutenheden:

  • For eksempel kan dokumenter eller filer, der sendes via iOS, have en størrelse på 100 MB. Nogle kilder taler endda om 128 MB.
  • Hvis du har en Android-mobiltelefon, er filstørrelsen også begrænset til 100 MB.
  • Det er endnu mindre, hvis du bruger WhatsApp via din hjemme-pc, for så er det kun 64 MB.

WhatsApp og sikkerhed

Messenger-tjenesten har gentagne gange tiltrukket sig opmærksomhed med sikkerhedsrisici i de senere år.
Det er umuligt at sige, hvor sikre dine dokumenter er der, især når det drejer sig om følsomme data. Her er nogle risici, du bør overveje:

  • WhatsApp skal sandsynligvis overføre personlige data og handler derfor i strid med tysk databeskyttelseslovgivning. Desuden er serverne placeret i USA, og derfor kan der være adgang til selv krypterede data.
  • Selv om WhatsApp har indført end-to-end-kryptering, er der stadig sikkerhedshuller, som gør det muligt at sende beskeder og filer ukrypteret til serverne.
  • En anden fare, som man ikke bør undervurdere, er malware-programmer. De overføres og spredes gennem falske beskeder, men også ved at sende VCF-kontaktdata.

Dette var blot tre af de mange risici, der kan ramme dig, hvis du sender store filer via WhatsApp eller blot sender en kort tekstbesked.

Den bedste måde at sende filer på er med TransferXL

For at undgå sikkerhedsproblemer og undgå at downloade appen (både du og modtageren har brug for WhatsApp), tilbyder TransferXL et reelt alternativ. Tjenesten giver dig mulighed for at uploade og sende data direkte online via hjemmesiden – op til utrolige 200 GB i størrelse. Nyd en høj sikkerhedsstandard takket være end-to-end-kryptering, enkel betjening og hurtig overførsel. Bare prøv det – uden konto og helt gratis.


De vigtigste spørgsmål og svar om at sende filer via WhatsApp

Kan jeg også sende filer via WhatsApp?

Ja, det er meget nemt. Du kan blot vedhæfte filer som fotos, videoer eller endda tekstdokumenter til din sms. For at gøre det skal du blot trykke på papirklipsikonet. Den fil, der skal sendes, skal selvfølgelig være på din enhed.

Hvor store kan WhatsApp-filer være?

Det afhænger af den enhed, du bruger. For iOS er det 100 MB (eller 128 MB), for Android er det 100 MB, og når du bruger WhatsApp på en computer, er det 64 MB. I øvrigt må videoer, som du optager med WhatsApp, kun fylde 16 MB. Så hvis du sender filer via WhatsApp, er størrelsen afgørende.

Hvor sikker er WhatsApp?

Især når du sender filer, der også kan indeholde følsomme data, bør du overveje nøje, om du vil bruge WhatsApp. Det skyldes, at der gentagne gange tidligere er dukket sikkerhedshuller op. Databeskyttelse, som ikke overholder tysk lovgivning, og overførsel af ofte utilstrækkeligt krypterede datastier er særlig vanskelig.

Hvorfor er TransferXL bedre end WhatsApp?

Med TransferXL kan du sende dine dokumenter uden at bruge en app – blot via hjemmesiden. End-to-end-krypteringen er absolut sikker, så du løber ingen risiko. Tredjeparter kan aldrig få adgang til dine data, kun modtageren, som får linket og adgangskoden fra dig. Hastigheden er lige så imponerende som størrelsen på dataoverførslen, som er op til 200 GB.