TransferXL – het alternatief voor Dropbox

TransferXL – het alternatief voor Dropbox
TransferXL

Het versturen van afzonderlijke foto’s of tekstbestanden per e-mail is geen probleem. Deze methode bereikt echter haar grenzen wanneer meerdere foto’s met hoge resolutie of tekstbestanden moeten worden verzonden. Dit is nog meer het geval als het gaat om video’s of hele mappen met meerdere bestanden. Natuurlijk kunt u alles op een USB-stick slepen en het persoonlijk delen. Maar dat zal niet altijd mogelijk zijn.

Dat gaat gemakkelijker en sneller met cloud computing of diensten voor het delen van bestanden, zoals Dropbox. In het volgende artikel wordt uitgelegd hoe deze dienst werkt, wat je nodig hebt en of er een Dropbox-alternatief is.

Dropbox Alternatief

Wat is Dropbox?

Dropbox is een dienst die opslagruimte biedt. Als je veel bestanden hebt die je wilt uitbesteden, bijvoorbeeld, of back-ups wilt maken, kun je ze uploaden naar je Dropbox. Dus Dropbox werkt als een virtuele harde schijf. Het tweede voordeel is dat u er ook bestanden mee kunt delen met derden. Omdat iedereen die een gedeelde link heeft, toegang heeft tot de bestanden.

U werkt niet alleen met een pc, maar gebruikt ook een tablet en een smartphone? Dan heb je toegang tot je Dropbox vanaf alle eindapparaten – mits je de software hebt geïnstalleerd en een actieve internetverbinding hebt.

Als je bijvoorbeeld bestanden uploadt naar je Dropbox via je mobiele telefoon, zijn ze ook beschikbaar op alle andere apparaten met Dropbox-toegang. Met een gratis opslagruimte van 2 GB is de ruimte echter uiterst beperkt. Daarom is het de moeite waard om te zoeken naar Dropbox alternatieven.

TransferXL: Dropbox-alternatief zonder registratie

Upload volume

Met Dropbox kun je gratis tot 2 GB aan gegevens uploaden. Door vrienden door te verwijzen, kunt u uw quota verhogen tot 16 GB. Tegen betaling kun je met Dropbox tot 5 TB uploaden en delen met je vrienden.

TransferXL, daarentegen, biedt u een gratis uploadvolume van 5 GB. Tegen betaling kunt u dan tot 200 GB uploaden. In tegenstelling tot Dropbox, hoeft u voor het gratis TransferXL alternatief ook geen account aan te maken om gegevens naar uw vrienden of familie te sturen. Alleen als u meer dan 5 GB wilt uploaden, moet u een betaalde account aanmaken.

Verzendproces

Als je gegevens via Dropbox verstuurt, heb je twee opties:

  1. U selecteert een bestand of map die u wilt delen. Dropbox genereert dan een link die je naar de ontvanger kunt sturen. De ontvanger kan de bestanden nu bekijken of downloaden – zelfs zonder Dropbox-account. Als u verschillende bestanden naar verschillende ontvangers stuurt, moet u deze procedure elke keer herhalen.
  2. Als de ontvanger ook een Dropbox-account heeft, kun je ook mappen specifiek met die persoon delen. De synchronisatie van de bestanden vindt dan plaats met alle geautoriseerde personen. Iedereen kan bestanden bewerken, toevoegen en verwijderen. Attentie. Hier kunt u snel het overzicht verliezen.

Met het Dropbox-alternatief TransferXL daarentegen is het verzendproces eenvoudiger, omdat alles met een muisklik werkt:

  1. Selecteer bestanden.
  2. Upload bestanden via de website.
  3. Overdrachtskoppeling ontvangen.
  4. Klik op de “Transfer” knop om de transfer link naar het eerder geselecteerde email adres te sturen.

Beveiliging

Dankzij de end-to-end encryptie zijn uw gegevens absoluut veilig. Want alleen wie het wachtwoord kent, heeft toegang tot de gegevens.
Bij Dropbox daarentegen mogen de beheerders uw gegevens en bestanden wel delen, maar niet verkopen. De servers van de cloud-dienst bevinden zich in de VS en over de hele wereld.

Met TransferXL is een snelle gegevensoverdracht gegarandeerd. U kunt kiezen welke van de wereldwijde servers u gebruikt om uw gegevens te uploaden. Uw gegevens worden dan opgeslagen in de cloudregio van uw keuze. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen een video naar een vriend in de VS te sturen en de video vervolgens naar de Amerikaanse server te uploaden, zodat uw vriend het bestand sneller kan downloaden.

Kortom: het verzenden van grote bestanden kan nauwelijks eenvoudiger, sneller of veiliger. Daarnaast zijn er nog andere interessante opties op TransferXL met tracking, beheer en kronieken.


Andere Dropbox-alternatieven

Clouddiensten zijn talrijk. Welke voor uw doeleinden geschikt is, hangt vooral af van uw behoeften. Of de volgende diensten goede Dropbox-alternatieven zijn, is aan jou:

  • Google Drive: werkt alleen in combinatie met een Google-account. Alle Google Drive applicaties zijn ook geïnstalleerd. Of deze nodig zijn of niet, doet niet ter zake. De opslagruimte is 15 GB inclusief Gmail-mailbox.
  • Microsoft OneDrive: Deze provider concurreert met Google. Omdat Microsoft OneDrive maar 5 GB opslagruimte nodig heeft. Een uitbreiding tot 15 GB is mogelijk. Vanaf Windows 8 is Microsoft OneDrive een vast onderdeel van het besturingssysteem.
  • MagentaCloud: De dienst van Telekom biedt 25 GB opslagruimte voor klanten. Niet-klanten krijgen tien GB.
  • Box.com: Deze hoster van bestanden biedt zijn klanten 10 GB opslagruimte. De maximale bestandsgrootte is echter beperkt tot 250 MB.
  • Amazon Drive: Wie een Amazon-account heeft, krijgt 5 GB opslagruimte. Wie een Amazon Prime-abonnement heeft, kent geen beperkingen als het gaat om het uploaden van foto’s.

De belangrijkste vragen en antwoorden over Dropbox

Welke service biedt Dropbox?

Dropbox is in de eerste plaats een online opslagmedium voor het uitbesteden of back-uppen van bestanden. Door rechten toe te kennen, kunnen derden met hun Dropbox-account toegang krijgen tot de opgeslagen gegevens. Als alternatief kunnen links worden doorgegeven. De gratis opslagcapaciteit is twee GB, maar kan worden uitgebreid tot maximaal 16 GB door leden aan te werven.

Welke Dropbox-alternatieven zijn er?

In plaats van Dropbox kun je ook diensten gebruiken als Google Drive, Microsoft OneDrive, Amazon Drive en vele andere. Deze zijn vaak gekoppeld aan een extra rekening. De opslagruimte is vaak kleiner dan bij de file hoster Dropbox. De grootte van de bestanden is ook beperkt.

Is TransferXL een alternatief voor Dropbox?

TransferXL combineert snelheid, veiligheid en eenvoud. Het gratis gebruik van maximaal 5 GB zonder account, een opwaardeerbaar, betaald volume tot 200 GB en andere functies zetten de dienst van Dropbox en alle alternatieven in de schaduw.