TransferXL – alternativet til Dropbox

TransferXL – alternativet til Dropbox
TransferXL

Det er ikke noget problem at sende enkelte fotos eller tekstfiler via e-mail. Men denne metode når sine grænser med flere fotos i høj opløsning, eller hvis der skal sendes flere tekstfiler. Det gælder i endnu højere grad, når det drejer sig om videoer eller hele mapper med flere filer. Du kan selvfølgelig trække det hele over på et USB-stik og sende det videre personligt. Men det er måske ikke altid muligt.

Cloud computing eller fildelingstjenester som Dropbox er nemmere og hurtigere. Find ud af, hvordan denne tjeneste fungerer, hvad du har brug for, og om der findes et Dropbox-alternativ i den følgende artikel.

Dropbox-alternativ

Hvad er Dropbox?

Dropbox er en tjeneste, der tilbyder lagerplads. Hvis du f.eks. har mange filer, som du vil gemme, eller hvis du vil lave sikkerhedskopier, kan du uploade dem til din Dropbox. Dropbox fungerer derfor som en virtuel harddisk. Den anden fordel er, at du også kan dele filer med tredjeparter. Det skyldes, at alle, der har et delt link, kan få adgang til filerne.

Arbejder du ikke kun med en pc, men bruger også en tablet og en smartphone? Så kan du få adgang til din Dropbox fra alle enheder – forudsat at du har installeret softwaren og har en aktiv internetforbindelse.

Hvis du f.eks. uploader filer til din Dropbox via din mobiltelefon, vil de også være tilgængelige på alle andre enheder med Dropbox-adgang. Med en gratis lagerkapacitet på 2 GB er pladsen dog yderst begrænset. Derfor er det værd at kigge efter Dropbox-alternativer.

TransferXL: Dropbox-alternativ uden registrering

Upload-volumen

Med Dropbox kan du uploade op til 2 GB data gratis. Du kan øge din kvote til 16 GB ved at anbefale venner. Mod betaling kan du uploade op til 5 TB til Dropbox og dele det med dine venner.

TransferXL tilbyder på den anden side en uploadvolumen på 5 GB gratis. Derefter kan du uploade op til 200 GB mod betaling. I modsætning til Dropbox behøver du ikke at oprette en konto hos det gratis TransferXL-alternativ for at sende data til dine venner eller familie. Kun hvis du vil uploade mere end 5 GB, skal du oprette en betalingskonto.

Proces for afsendelse

Hvis du sender data via Dropbox, har du to muligheder:

  1. Du vælger en fil eller mappe, som du vil dele. Dropbox genererer derefter et link, som du kan sende til modtageren. Modtageren kan så se eller downloade filerne – også uden en Dropbox-konto. Hvis du sender flere forskellige filer til forskellige modtagere, skal du gentage denne procedure hver gang.
  2. Hvis modtageren også har en Dropbox-konto, kan du også dele mapper specifikt til denne person. Filerne bliver så synkroniseret for alle autoriserede personer. Alle kan redigere, tilføje og slette filer. Advarsel: Her kan man hurtigt miste overblikket.

Med Dropbox-alternativet TransferXL er afsendelsesprocessen derimod enklere, fordi alt foregår med et museklik:

  1. Vælg filer.
  2. Upload filer via hjemmesiden.
  3. Modtag overførselslinket.
  4. Send overførselslinket til den tidligere valgte e-mailadresse ved at klikke på knappen “Overfør”.

Sikkerhed

Dine data er absolut sikre takket være end-to-end-kryptering. For det er kun dem, der kender adgangskoden, der har adgang til dataene.
Med Dropbox har operatørerne derimod tilladelse til at videregive dine data og filer, men ikke til at sælge dem. Cloudtjenestens servere er placeret i USA og over hele verden.

Med TransferXL er der garanti for hurtig dataoverførsel. Du kan vælge, hvilken af de verdensomspændende servere du vil bruge til at uploade dine data. Dine data lagres derefter i den cloud-region, du har valgt. Du kan f.eks. vælge at sende en video til en ven i USA og derefter uploade videoen til den amerikanske server, så din ven kan downloade filen hurtigere.

Konklusion: Det kan næsten ikke blive nemmere, hurtigere eller mere sikkert at sende store filer. TransferXL tilbyder også andre interessante muligheder som sporing, administration og historik.


Andre Dropbox-alternativer

Der findes mange cloud-tjenester. Hvilken der er den rigtige til dine formål, afhænger primært af dine behov. Du bestemmer selv, om følgende tjenester er gode Dropbox-alternativer:

  • Google Drive: Fungerer kun sammen med en Google-konto. Alle Google Drive-applikationer er også installeret. Det er ligegyldigt, om du har brug for dem eller ej. Lagerpladsen er 15 GB inklusive Gmail-postkassen.
  • Microsoft OneDrive: Denne udbyder konkurrerer med Google. Microsoft OneDrive kræver kun 5 GB lagerplads. En udvidelse til 15 GB er mulig. Microsoft OneDrive er en integreret del af operativsystemet fra Windows 8 og fremefter.
  • MagentaCloud: Deutsche Telekoms tjeneste giver 25 GB lagerplads til kunder. Ikke-kunder får ti GB.
  • Box.com: Denne filhostingtjeneste tilbyder sine kunder 10 GB lagerplads. Den maksimale filstørrelse er dog begrænset til 250 MB.
  • Amazon Drive: Alle med en Amazon-konto får 5 GB lagerplads. Hvis du har et Amazon Prime-abonnement, er der ingen begrænsninger, når det gælder upload af fotos.

De vigtigste spørgsmål og svar om Dropbox

Hvilken service tilbyder Dropbox?

Dropbox er primært et online lagermedie til opbevaring eller sikkerhedskopiering af filer. Ved at tildele rettigheder kan tredjeparter få adgang til de lagrede data med deres Dropbox-konto. Alternativt kan der overføres links. Den gratis lagerkapacitet er to GB, men kan udvides til op til 16 GB gennem medlemshenvisninger.

Hvilke Dropbox-alternativer findes der?

I stedet for Dropbox kan du også bruge tjenester som Google Drive, Microsoft OneDrive, Amazon Drive og mange andre. Disse er ofte knyttet til en ekstra konto. Lagerpladsen er ofte mindre end hos filhotellet Dropbox. Filernes størrelse er også begrænset.

Er TransferXL et alternativ til Dropbox?

TransferXL kombinerer hastighed, sikkerhed og enkelhed. Den gratis brug af op til 5 GB uden en konto, en udvidelig, betalbar volumen på op til 200 GB og andre funktioner sætter Dropbox’ tjeneste og alle alternativer i skyggen.