Kopier fotos fra din smartphone til din tablet – sådan gør du

Kopier fotos fra din smartphone til din tablet – sådan gør du
TransferXL

Nogle bruger en pc derhjemme, andre foretrækker en tablet. Fordi man kan gøre alt, hvad en pc kan, med denne mobile computer. Du kan endda tage billeder med den. Oprindeligt var kameraerne beregnet til videotelefoni, men nu bruges de til at tage masser af billeder. Kvaliteten af kameraerne nærmer sig i stigende grad kvaliteten af smartphones. Hvis du bruger flere enheder på samme tid, kan du komme ud for at skulle sende et og andet billede frem og tilbage. Denne artikel viser dig, hvordan du kopierer fotos fra din smartphone til din tablet.

Kopier fotos fra smartphone til tablet

Kopier fotos fra smartphone til tablet direkte takket være Wi-Fi

Det er meget nemmere at parre en smartphone og en tablet end at parre en smartphone og en pc. Med sidstnævnte skal du normalt bruge et kabel; alternativt kan du bruge Wifi-overførsel, som du skal bruge en ekstra app til. Men hvis du vil overføre fotos fra din mobiltelefon til din tablet, er det meget mindre kompliceret:

På begge enheder finder du muligheden “Wifi Direct” i indstillingerne under “WLAN”. Hvis du vælger denne mulighed, opretter tabletten og smartphonen automatisk forbindelse. Smartphonen eller tabletten søger efter kompatible enheder og etablerer derefter forbindelsen. Hvis du nu vælger “Wifi Direct” via Share-knappen, kan du overføre fotos uden problemer. Rækkevidden er ca. 500 meter, indendørs er den ca. 90 meter.

Kopier fotos fra mobiltelefon til tablet via Bluetooth

En forbindelse via Bluetooth er nu mulig mellem mange enheder – også mellem smartphone og tablet. I indstillingerne findes underpunktet “Bluetooth”, som skal være slået til. Gå nu til punktet “Synlighed” og aktiver det. Denne enhed kan nu findes af andre enheder. Hvis du vil kopiere dine fotos fra din mobiltelefon til din tablet (eller omvendt), skal du forbinde de to ved at trykke på den synlige enhed. Bluetooth-rækkevidden er normalt begrænset til ti til omkring 100 meter. Det afhænger af, om der er forstyrrende sendere i nærheden.

Brug fjernbetjeningen til at overføre fotos fra mobiltelefonen til tabletten

En anden mulighed er at fjernstyre tabletten via din smartphone. Til det skal du bruge appen “Tablet Remote”, som du kan downloade gratis. Denne app skal installeres på både mobiltelefonen og tabletten. Efter en vellykket installation kan enhederne fjernstyres, så du også kan kopiere fotos på denne måde. Bemærk: Begge enheder skal være på samme netværk.

Alternativ: Overfør fotos med TransferXL

Nu kan det være, at målenheden ikke er inden for rækkevidde, eller at forbindelsen ikke kan etableres af en anden grund. Men selv da kan du overføre fotos fra din smartphone til din tablet uden problemer. Det er barnemad med TransferXL:

  1. Gå til hjemmesiden https://transferxl.com.
  2. Klik på “File upload”.
  3. Vælg de fotos, du vil overføre.
  4. Klik på “Generate download link”.
  5. Send filen/filerne.

Du kan bruge det genererede link til at få adgang til dine fotos hvor som helst. Hvis du f.eks. har uploadet billeder på din mobiltelefon, kan du indtaste det tilsvarende link i browseren på din tablet, og billederne vil blive vist, så du kan downloade dem med det samme.

Med TransferXL kan du overføre filer på op til 200 GB med et betalt abonnement – filoverførsler på op til 5 GB er mulige gratis uden en konto. Takket være end-to-end-kryptering er dine filer helt sikre, da kun de, der kender linket og adgangskoden, kan få adgang til dem. Hastigheden er også imponerende, da TransferXL’s servere er tilgængelige over hele verden.


De vigtigste spørgsmål og svar om kopiering af fotos fra smartphone til tablet

Hvad er Wifi Direct?

Wifi Direct er en funktion, som både smartphones og tablets har. Du kan bruge denne funktion til at forbinde begge enheder for f.eks. at kopiere fotos fra din smartphone til din tablet. Rækkevidden er relativt lang, op til 500 meter.

Hvordan kan jeg forbinde min mobiltelefon og tablet via Bluetooth?

Hvis du vil overføre fotos via Bluetooth, skal enhederne være synlige for andre. Når enhederne er forbundet, kan du nemt kopiere fotos til den anden enhed. Den maksimale rækkevidde på 100 meter er dog langt mindre end for Wifi Direct. Indendørs er den dog kun omkring 10 meter.

Hvordan kan mobiltelefoner og/eller tablets fjernstyres?

Forbind din tablet og smartphone med appen “Tablet Remote”, så kan du fjernstyre din tablet med din mobiltelefon. Det fungerer selvfølgelig også den anden vej rundt. Det er også en måde at kopiere fotos fra din smartphone til din tablet på.

Hvilke muligheder har jeg med TransferXL?

TransferXL fungerer uden problemer med rækkevidden. Tjenesten giver dig mulighed for at uploade filer direkte fra hjemmesiden til dine egne servere. Med et genereret link har du adgang til filerne overalt og kan downloade dem når som helst. Hvis du f.eks. vil kopiere fotos fra din smartphone til din tablet, uploader du billederne med din mobiltelefon og downloader dem derefter igen med din tablet. Tjenesten giver dig mulighed for at overføre op til 200 GB med en Pro- eller Enterprise-konto, er meget hurtig og absolut sikker takket være end-to-end-kryptering. Du kan sende fotos op til en datamængde på 5 GB gratis uden en konto.